Pozycjonowanie i OptymalizacjaPozycjonowanie i Optymalizacja
 Szukaj   Pomoc    Regulamin    Użytkownicy   Kalendarz

Hosting w Prohost.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

17 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> paragraf 31
Ważka
post 26.10.06 - 18:47
Post #23

Grupa: Members
Podziekowań: 0
Nr użytkownika: 342

Czy ktos sie juz wydostal z tego filtra? Albo czy ktos posiada nowe wiesci na ten temat?

Przegladajac zachodnie fora niestety nie mozna doszukac sie konkretnych odpowiedzi za co przyznawana jest kara "-30 pozycji".. Tutaj znalazlem nawet odpowiedz zachodniego pracownika Google na ten temat http://groups.google.com/group/Google_Webm...bf8c270688a5db/
jednakze ogolna odpowiedz malo wnosi do tematu...

Napisalem wlasnie do Google Polska maila (z wyjasnieniem calej sprawy), aby o ile to mozliwe ustosunkowali sie do "Fenomenu 31" na swoim, nowym polskim blogu Google. Miejmy nadzieje, ze odpisza... smile.gif

Ten post edytował Ważka 26.10.06 - 18:47

--------------------
Pozdrawiam,
Ważka
Go to the top of the page

+Quote Post
KuRT
post 26.10.06 - 20:57
Post #24

Nr użytkownika: 627

chyba tez wpadłem na ten filtr. Pozycjonuję stroną na hodliwe hasło, lecz nie jest ona na to najbardziej mnie interesujące na pozycji 31, tylko 38-39. Od maja tego roku staram się ją podnieść do góry, dodaję linki, linki kontekstowe, tworze zaplecze tematyczne i strona stoi w miejscu. Maksymalnie udało mi się, osiągnąć pozycję 33. Domena strony nie jest nowa. Ma swoje lata.

Jedna ze stron zaplecza o identycznej tematyce - nówka domena - pozycjonowana dużo słabiej niż główna osiągneła pozycje w TOP20.

Przestawiłęm się na pozycjonowanie frazy + dodatek. No to strona osiągneła pozycję 31 i stoi na jedną z fraz, na drugą fraza+miasto osiągneła pozycję 13 (odwrotność 31 ? tongue.gif)

no nic, walcze dalej smile.gif

--------------------

+Quote Post
Ważka
post 26.10.06 - 21:07
Post #25

Nr użytkownika: 342

KuRT u Ciebie to wyglada na zwykly filtr na dana fraze(a ta nowa strona moze dostala FSB), a paragraf 31 dziala przynajmniej u mnie na cala domene, wszystkie frazy znajduja sie na 4 stronie, przewaznie na pozycji 31, a byly na czolowych pozycjach... wink.gif

--------------------
Pozdrawiam,
Ważka

+Quote Post
-=SnU=-
post 26.10.06 - 21:36
Post #26

Psychicznie Niestabilny

Podziekowań: 15
Nr użytkownika: 2,837

paragraf 31 automatycznie ciągnie w dół subdomeny ukaranych domen, też tak macie?

--------------------

+Quote Post
jacek14
post 27.10.06 - 01:47
Post #27

Nr użytkownika: 2,653

generalnie podejrzewam ze zlapac mozna te chorobe za nadmiar podstron na ta sama fraze z jednej domeny
Wyglada jakby Googiel bronil sie przed smietnikiem na stronie wynikow

U mnie na jednej domenie pomoglo (chyba) ustawienie domeny w webmasterze googli na BEZ WWW
moze to przypadek a moze nie, subdomeny odczytywane sa w locie przez .htaccess i wlasnie bez www

+Quote Post
TTSEO
post 27.10.06 - 07:23
Post #28

Thomas Trying SEO

Podziekowań: 19
Nr użytkownika: 3,834

Sprawdzałem pozycje katalogów, ktore ostatnie traciłi duzó traffic, pozukując www.domena.tld (bez ") - wyniki:

www.mar.az.pl - nie ma w top 100
www.katalog.yuy.pl - 54
www.odp.net.pl - 36
katalog.be - 32 (subdomena)
katalog-stron.abix.com.pl - 35
www.katalog.gemsnet.pl - 37
katalog.region.com.pl - 36

żaden 31, ale 5 razy 31-40, przypadek czy ...?

--------------------
...

+Quote Post
FireFox
post 27.10.06 - 08:36
Post #29

Ostatni na Google

Nr użytkownika: 2,090

QUOTE(TTSEO)
żaden 31

Z tego co wyczytałem G zrzuca 30 miejsc na dół, a nie sztywno na 31 pozycje.

--------------------
"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,
Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.
(...)
Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje
A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

+Quote Post
TTSEO
post 27.10.06 - 08:56
Post #30

Thomas Trying SEO

Podziekowań: 19
Nr użytkownika: 3,834

tak, ale spodziwałbym się katalog z PR5 na pozycje 1 (i 31 po filtr).

--------------------
...

+Quote Post
Paweł Kobis
post 27.10.06 - 11:36
Post #31

Nr użytkownika: 4,834

Tez mam dla 2 domen pozycjonowanych dla tej samej frazy ( inne tresci , inne IP klasy C ) pozycje 31 i 32-33 ( zalezy od dnia ) frazy najbardziej dla mnie istotne. Jednak pozostale frazy sa bardzo ladnie w TOP10 wynikow w google i nie zauwazylem spadkow. Co by znowu obalalo teorje ze wszystkie slowa leca na leb i szyje !!. Fraza jest bardzo popularna i bardzo trudna ! Smiem zaryzykowac twierdzenia ze jedna z trudniejszych w internecie polskim / swiatowym. Jedna domena ma ponad 3 lata druga kolo roku i obie sa kolo siebie - ida leb w leb

--------------------

Książka o pozycjonowaniu i nie tylko wydana przez PWN - cena 38.70 zł

+Quote Post
zebol
post 27.10.06 - 16:23
Post #32

PIOUFOSEO

Nr użytkownika: 675

31 - dotyczy przelinkowanych fraz, nie koniecznie polecą wszystkie z calej domeny.

Mam równiez stronę gdzie 90% - linkowanych fraz zaliczyło paragraf 31 a pozostałe 10% pozostaje nie naruszone - ba - nawet pnie się w górę.

Monitoruje 5-ęc takich domen i każda ma swój oddzielny przypadek.

W każdym razie po wpadce w taki filtr uruchomiłem nową domeną linkując w ten sam sposób lecz ograniczając linki do minimum.

Sprawdzimy jaki przyrost BL szkodzi googlarce, wliczając w to skalę czasową.

--------------------
SEONET - Nowy system linkujący.
- Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

+Quote Post
norbi
post 27.10.06 - 17:38
Post #33

Nr użytkownika: 6,908

Hey, czytam, czytam i aż trudno mi uwierzyć. Przed sekundą skończyłem przeglądać ponad 140 domen jakie pozycjonujemy, łącznie na jakieś 1500 haseł i fraz... przejrzałem statystyki przez ostatnie 10 dni (4 godziny mi zeszło, ale taka to właśnie praca) i nic... nic takiego nie zauważyłem wow.GIF . Kilka haseł jest na 31 pozycji, ale również kilka jest na 20 i na 15 itd... a więc czegoś nie robimy co Wy robicie, chociaż wydawałoby się że robimy to samo, więc .... minus 30 pozycji w dół, to dla nas koniec zabawy w pozycjonowanie... troche ciężko się będzie spało w nocy, aż się ta sprawa nie wyjaśni blink.gif

Mam zupełnie inny problem, dlatego wpadłem na forum. Przy indeksacji nowych, nie istniejących do tej pory stron ... hmmm może z tego jednak zrobimy nowy temat;). Jedno jest pewne, zmienia się coś w gogelkach.

+Quote Post
Paweł Kobis
post 27.10.06 - 20:27
Post #34

Chodzi o konkrtne frazy. 31 dotyczy pewnej bardzo selektywnie dobranych fraz na ktorych to wystepuje a nie globalnie. Domysla sie duze czesci fraz jakie to sa i poobserwuje strony co sie dzieje. Napewno niedotyczy to calego Google a jedynie fragmentow - Google niemoze sobie pozwolic odrazu na wprowadzenie takiego filtra na cala wyszukiwarke a jedynie po kawalku sprawdzac ! - kwestia czasu kiedy 31 zagosci na codzien wszedzie

--------------------

+Quote Post
mjr
post 27.10.06 - 21:43
Post #35

Nr użytkownika: 1,287

Ja już w innym wątku pisałem o nietypowym przypadku 31 pozycji. Filtr zdecydowanie na słowo, a nie domenę, z pewnością nie przelinkowane. Wyszedłem chyba przedwczoraj. Kompletnie niewidoczny w rankingu, dopiero po "powtórzeniu szukania we wszystkich stronach" zguba znalazła się na 31 miejscu. Słabo monitorujecie te swoje tysiące fraz, skoro nie widzicie anomalii 31 pozycji wink.gif

+Quote Post
Edyta
post 27.10.06 - 22:45
Post #36

Nr użytkownika: 3,762

Szczerze mówiąc to sprowokowaliście mnie do sprawdzenia wszystkich promowanych fraz i... nie zauważyłam żadnej pozycji 31. Inne anomalie mnie teraz zajmują, np. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ak...+Google&lr=
od 2 strony w dal...
Gdyby G znów coś zmienił - screeny:
akumulatory
jeszcze raz...
i znów...
i jeszcze raz...
i kolejny...
itd, itp...
aż do końca.
Wyindeksowanie po anchorze?
Dobra, jeśli coś się posypało na jakimś DC to czemu półtorej strony jest/było OK? Hę?

Ten post edytował Edyta 27.10.06 - 23:27

+Quote Post
Paweł Kobis
post 28.10.06 - 00:27
Post #37

mjr - czy my piszemy nie wyraznie ??

31 - nieoznacza ze wszystkie frazy beda stopowane a jedynie pewna czesc fraz / slow kyure sobie jakis lebek obral ze beda monitorowane i lapane na 31 wykrzyknik.gif!
Co tylko moze oznaczac ze Gogle szykuje koleina zmiane i pewnie z czasem bedzie to wszedzie lub sie okaze ze do bani jest ten sposb filtrowania !
Wiedz mozesz miec 10000000 pozycjonowach stro i ani jednego 31 bo masz frazy ktorych pan dowcipnis z google nie monitoruje A mozna miec 5 stron i wszystkie na 31 i tyle w temacie .
Teraz zostaje nam tylko czekac i zobaczyc co bedzie dalej

Co do moich stron sa one bardzo delikatnie linkowane bo w sumie juz z rok czasu sie pne do gory na to co mnie interesuje i nieprzeszkodzilo mi to w spatku z 2x pozycji na 31 i 32 w ostatnich dniach !! Dlatego obsatwaiam ze to niema nic wspolnego z przelinkowaniem a jedynie jakims filtrem lub poczekalnia poprostu zanim sie wbijesz na pozycje odpowiednie !

Strony ktore byly podemna na interesujace mnie frazy sa ponad 31 pozycja ale sa to stare strony i bardzo znane !! sad.gif wrrrrrrr chyba mi nie kaza koleiego roku czekac na pozycji 31 tongue.gif

Ten post edytował dir-elite 28.10.06 - 00:29

--------------------

+Quote Post

17 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Fundacja Mimo Wszystko
Zebraliśmy już
7,279.52 pln

Domeny, Hosting w Active24.pl

Domeny, Hosting w Az.pl

Książka o pozycjonowaniu

Dotacje na e-biznes. Pozyskiwanie środków z UE w ramach PO IG 8.1

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 30.07.10 - 16:57