|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
25.08.06 - 10:43
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 325 Podziekowań: 0 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Poznań Nr użytkownika: 324 |
Może kogoś zainteresuje, moja rozmowa z Wojtkiem Kyciakiem, autorem książki o sklepach internetowych.
W rozmowie stawiam taką tezę: QUOTE Strategia Google jest dla mie oczywista — ograniczyć ilość pozycjonowanych wyników dla komercyjnych fraz. i wrzucam kilka przykładów. To jest to, co od dawna mnie zastanawia -- coraz mniej wyników organicznych i to z korzyścią dla użytkonika. Czyli, coraz mniej miejsca na pozycjonowanie. -------------------- pozdrawiam:
Tomek Frontczak MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa ![]() |
|
|
|
25.08.06 - 10:52
|
|
![]() Ostatni heretyk na katolickiej ziemi Grupa: Moderatorzy Postów: 5,198 Podziekowań: 8 Dołączył: 21.08.2004 Skąd: Tychy, Katowice i okolice Nr użytkownika: 257 |
noł ofens Tomek, czytam twojego bloga, mam w rssach, lubie, ale normalnie burzy się we mnie jak z każdą notką przylatujesz na PiO. Na tym polega (nie)sprawny marketing? :/
ide poczytac co tam nastukaliście. -------------------- |
|
|
|
25.08.06 - 11:06
|
|
![]() przemysłowa produkcja mielonki Grupa: Members Postów: 4,387 Podziekowań: 7 Dołączył: 10.02.2005 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 1,020 |
Norman jak ktoś pisze z sensem to nich o tym wrzuca info , jak dla mnie jest ok
-------------------- Skuteczne i mam nadzieje, że profesjonalne Pozycjonowanie stron internetowych w wyszukiwarkach, dodatkowo zmysłowa Bielizna damska wspaniale prezentująca się na mojej osobistej asystentce :) =>Postawiony specjalnie dla paru linków pozycjonujących Pozycjonowanie Blog <= się postuje, się szooje ignoruje
|
|
|
|
25.08.06 - 11:11
|
|
![]() Ostatni heretyk na katolickiej ziemi Grupa: Moderatorzy Postów: 5,198 Podziekowań: 8 Dołączył: 21.08.2004 Skąd: Tychy, Katowice i okolice Nr użytkownika: 257 |
Tomek mało sie udziela na forum a jak juz napisze coś to razem z notą z materiałem na blogu stąd to może wygladac jak jedna wielka wieczna reklama.
Ale sorry za ten osobisty wjazd w temat, szkoda robic offtopa ze wzgledu na moje osobiste zdanie -------------------- |
|
|
|
25.08.06 - 11:56
|
|
![]() Obi Wan Xanobi Grupa: Members Postów: 11,585 Podziekowań: 124 Dołączył: 4.11.2004 Skąd: Śląsk Nr użytkownika: 562 |
QUOTE(franckey @ 25.08.06 - 11:43) [snapback]201013[/snapback] To jest to, co od dawna mnie zastanawia -- coraz mniej wyników organicznych i to z korzyścią dla użytkonika. Czyli, coraz mniej miejsca na pozycjonowanie. mega -------------------- ---------------------------
Xann Internet Solutions - Pozycjonowanie - tworzenie sklepów, stron CMS - www.xann.net Polecam system wymiany linków stałych statlink.pl i uznany za najlepszy rotacyjny www.e-weblink.com ![]() |
|
|
|
25.08.06 - 11:58
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 387 Podziekowań: 0 Dołączył: 8.04.2006 Skąd: z kątowni;) Nr użytkownika: 4,587 |
Tomek - popraw sobie swoje nazwisko na początku rozmowy bo jesteś Frontczka.
|
|
|
|
25.08.06 - 12:02
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 236 Podziekowań: 0 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Łódź Nr użytkownika: 3,694 |
Nic odkrywczego
google google google jak na razie, kiedys była asta lavista może kiedyś coś sie zmieni decent -------------------- Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie
----------------------------------------------------- Jesteś zmęczony to weź Trzy głębokie oddechy i PRZEKSZTAŁĆ SWÓJ STRES W POZYTYWNĄ ENERGIĘ Najlepsze ksiązki w sieci Książka Techniki i triki negocjacyjne czyli jak negocjują profesjonaliści |
|
|
|
25.08.06 - 13:06
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 89 Podziekowań: 0 Dołączył: 25.03.2006 Nr użytkownika: 4,422 |
Jak dobrze rozumiem rozmowa miała być z Wojciechem Kyciakiem, tymczasem chyba ktoś się kopnął i pytania zadaje WK, a odpowiada TF, czy nie mam racji?
Ale to tylko tak na marginesie. -------------------- Ucząc się języków obcych zaopatruj się w odpowiednie podręczniki. Księgarnia lingwistyczna zaprasza do zakupów.
|
|
|
|
25.08.06 - 15:39
|
|
|
Grupa: Members Postów: 61 Podziekowań: 0 Dołączył: 19.02.2006 Nr użytkownika: 4,067 |
sory decent, ale wg. mnie artykul/wywiad jak niewiele innych jest bardzo konkretny i bardzo mi sie podoba. znakomita jest szczegolnie mysl z wykorzystaniem lokalnosci, szczegolnie np. duzego miasta, potwierdzam ta obserwacje - jest to jeszcze bardziej sprecyzowanie przekazu niz normalny, i tak juz skonkretyzowany. mozna to wykorzystac na wiele sposobow.. i najwazniejszy wniosek jaki wynika z tego artykulu - pozycjonowanie i optymalizacja to nie tylko wysoka pozycja w wyszukiwarce, a cos znacznie szerszego - platne reklamy ktory laczymy sie z pozycjonowaniem, ergonomia strony i jej ogolna atrakcyjnosc, promocja w serwisach/ow tematycznych - niebawem temat rozwine na pewnym autorskim narzedziu |
|
|
|
26.08.06 - 09:00
|
|
|
Grupa: Members Postów: 73 Podziekowań: 0 Dołączył: 10.02.2005 Nr użytkownika: 1,015 |
Jak byłem piękny i młody zmuszono mnie do napisania pracy magisterskiej. Leciało to jakoś tak: Przetworniki wielkości nieelektrycznych w technice motoryzacyjnej. Nic odkrywczego, krótko mówiąc opis czujników w samochodach. Większość tych cudów techniki jest jako standard montowane od niedawna i to w furach wyłącznie z wyższej półki. Interwał? Jakieś 15 lat.
Dokładnie podobne odczucia można franckey wyciągnąć z większości (przynajmniej tych które czytałem) wypowiedzi, postów. Stawiasz tezy, które o ile będą trafne, będą miały zastosowanie za parę lat, a jeśli nawet już "za chwilę" to w promilowej części i dla bardziej qmatych użytkowników netu. My się na forum brandzlujemy i dyskutujemy nad każdą pierdołą, a "tam" naród wpisuje: allegro, sennik, pkp, seks filmy, mapa polski, etc. Czytaj: kompletny trywializm. To raz. Dwa, Twoja teza (nie wypowiedziana wprost), w skrócie: "seo się kończy, niech żyje król: reklama płatna" jest z założenia błędna. Przynajmniej w tej chwili i w Polsce. PS: Mam również niestety podobne odczucia jak normanos. Wygląda to żenująco stary. Pomyśl np., jakby to forum wyglądało jakby każdy reklamował (bo to robisz) każde puszczenie bąka na swoim blogu. -------------------- |
|
|
|
26.08.06 - 10:43
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 2,371 Podziekowań: 7 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 3,429 |
polemizowałbym też na tym że Ci co wpisują ,,laptopy" szukają tylko porad o takim sprzęcie a nie są zainteresowani ich zakupem. Raczej cieżko akurat w przypadku intencji i zachowań Internautów określic jednoznacznie co jest czarne a co białe i zaszufladkować to w ten sposób
pozdrawiam Ten post edytował adek 26.08.06 - 12:07 -------------------- STATLINK.pl -zapraszamy do systemu wymiany i promocji linków STAŁYCH. Więcej niż prawdopodobnie najlepszy system wymiany linków stałych. Skuteczne pozycjonowanie.
Najskuteczniejszy z systemów rotacyjnych e-WEBLINK.com |
|
|
|
26.08.06 - 11:13
|
|
|
I po ptakach... Grupa: Members Postów: 6,261 Podziekowań: 21 Dołączył: 14.02.2005 Skąd: Gorzów Wielkopański Nr użytkownika: 1,053 |
Racja. Szukając laptopa wpiszę to właśnie słowo w liczbie poj. lub mnogiej, ew. notebook. Dopiero jak znajdę coś co mnie zainteresuje, wpiszę konkretny model, żeby znaleźc go gdzie indziej.
-------------------- Lech W. pochwalił nasze fotele biurowe
Ogłoszenia motoryzacyjne - samochody dla każdego. Dodaj stronę - tu się można dodawać. Ręcznie. Moderacja za tydzień. |
|
|
|
26.08.06 - 12:32
|
|
![]() Kasimąż Grupa: R.I.P. Postów: 1,951 Podziekowań: 2 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Kraków, Małopolska, Polska Nr użytkownika: 3,822 |
Świadomość i umejętnośc wyszukiwania informacji wśród Internautów systematycznie rośnie. Oczywiście zawsze będzie odseek osób, które szukając tłumaczeń ekstów Stinga wpiszą "sting" zamiast "teksty sting" lub coś bardziej rozbudowanego.
Do czego zmierzam: Wydaje mi się, że Google nie będzie ograniczało wynikow dla mocnych fraz. Bedzie raczej starało się oddawać w ręce userów coraz nowsze narzędzia pozwalające na zawężenie wyszukiwania, już mozna przecież personalizować wyniki wyszukiwania. Do końca SEO jeszcze daleko a może wogóle, natomiast coraz większą rolę będą odgrywać poprawnośc strony, szerokość asortymentu, jakość usług lub opisów towarów, ruch na stronie. Google te informacje w znacznej części już posiada, pytanie czy je wykorzysta. -------------------- [*] Ku pamięci Pawła
Jeśli oceniam Twoją stronę to traktuj to jako uprzejmość. Nie zadawaj mi szczegółowych pytań - za to mi płacą. Prowadzisz newsletter? Poszerz bazę odbiorców! Katalog Newsletterów i E-zinów - WWW.INFOMAIL.PL E-mail marketing po mojemu Wybierasz się do Krakowa? Kraków |
|
|
|
26.08.06 - 12:37
|
|
![]() przemysłowa produkcja mielonki Grupa: Members Postów: 4,387 Podziekowań: 7 Dołączył: 10.02.2005 Skąd: Gdańsk Nr użytkownika: 1,020 |
i jeszcze jedna ważna rzecz dotycząca sklepów internetowych , uważam że teorie o geolokalizacji tych sklepów można o kant (_!_) rozbić bo po to powstaja tego rodzaju sklepy aby ominąc właśnie geolokalizacje i sprzedawać np. dla kazdego w każdym zakątku państw / świata. Geolokalizacja wchodzi jedynie wtedy gdy ktoś szuka sklepu tradycyjnego i wtedy rozszerza zapytanie o daną miejscowość .
A jeżeli dojdzie w jakiejkolwiek wyszukiwarce do przewagi linków sponsorowanych nad "naturalnymi" (czyli niby ten koniec seo) to bedzie również koniec tej wyszukiwarki -------------------- Skuteczne i mam nadzieje, że profesjonalne Pozycjonowanie stron internetowych w wyszukiwarkach, dodatkowo zmysłowa Bielizna damska wspaniale prezentująca się na mojej osobistej asystentce :) =>Postawiony specjalnie dla paru linków pozycjonujących Pozycjonowanie Blog <= się postuje, się szooje ignoruje
|
|
|
|
26.08.06 - 12:42
|
|
![]() Grupa: Members Postów: 2,371 Podziekowań: 7 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Warszawa Nr użytkownika: 3,429 |
QUOTE(Beerbant @ 26.08.06 - 13:37) [snapback]201379[/snapback] A jeżeli dojdzie w jakiejkolwiek wyszukiwarce do przewagi linków sponsorowanych nad "naturalnymi" (czyli niby ten koniec seo) to bedzie również koniec tej wyszukiwarki dokładnie, google kojarzy sie własnie z brakiem nachalnej reklamy. Nie wyobrażam sobie żeby wyników płatnych było więcej na 1 stronie niż organicznych. Oczywiście mam na mysli google a nie śmieciarki typu onet czy wp -------------------- STATLINK.pl -zapraszamy do systemu wymiany i promocji linków STAŁYCH. Więcej niż prawdopodobnie najlepszy system wymiany linków stałych. Skuteczne pozycjonowanie.
Najskuteczniejszy z systemów rotacyjnych e-WEBLINK.com |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.10 - 16:52 |